Upptäck Lilla Tyresös fantastiska omgivning!

Lilla Tyresö är en del av en levande kultur- och naturhistorisk skatt, Tyresö Slottspark, en natur som gjord för att upplevas! Parken rymmer även hantverksbutiker, handelsträdgård, festvåning och caféer samt flera andra historiska byggnader. Tips,  Nordiska museet håller guidade turer på slottet.

En stärkande promenad i Slottsparken är en avkopplande upplevelse som många Tyresöbor unnar sig. Den välplanerade och lummiga parken går i en engelsk stil och avdelas vackert med vattenleder. Här finns alltid något att upptäcka oavsett årstid och ingen del av området är det andra likt. Som mest pittoreskt blir det på Notholmen, en skärgårdsö intill parken med en gemytlig gästhamn. Väl där kan du passa på att ta en fika på det välbesökta Café Notholmen. Om sommaren bjuder klipporna på den lilla ön in till svalkande dopp i havet.

I de två slottsflyglarna finns bland annat ett spa/café Rum för hälsa och en Festvåningen Tyresö Slottskrog med fullständiga rättigheter. I slottets gamla stall hittar ni butiken Hantverkskammaren, fylld med inredning i stort och smått. Bredvid butiken möts du av Tyresö  Handelsträdgård som med sina gedigna växthus ger dig både energi och kraft.
 

Vandringens dag 12 sep 2020

"Vandringens dag på Lilla Tyresö 12 september!

Den 12 september bjuder STF upp till Vandringens dag och det är klart vi hakar på - Hela Sverige vandrar! På www.svenskaturistforeningen.se/vandringensdag hittar du alla vandringar och aktiviteter som erbjuds denna dag, över hela landet.

Hos oss på Lilla Tyresö kommer vi utöver olika typer av vandringar erbjuda ett härligt After Walk häng och såklart olika boendealternativ. Under hela dagen finns det vandringar att medverka på, direkt hos oss eller i närområdet och du kan också välja att vandra själv och avsluta med oss på vandrarhemmet:) 

Under våren 2020 kommer boendeerbjudande och middagserbjudande att pressenteras här på sidan. Bokningen för vandringens dag öppnar uner våren 2020.

Har du frågor om vandringens dag skicka mail till oss på boka@lillatyreso.se

Vandra året om till och ifrån Lilla Tyresö Vandrarhem

För utom flera fina utmärkta pilgrimsleder som börjar och slutar på Lilla Tyresö så passerar Sörmlandsledeninte långt från vandrarhemmet.
Tips på vandring längsmed leden.
Efter en halvtimme med lokaltrafiken kliver man av i vildmarken och äventyret börjar. Sträckan från Nacka går på trånga vatten med branta klippor över en rad med mindre sjöar. Sickla-, Järla-, Dammtorps- och Söderbysjöarna passeras innan man via en slingrande kanal plötsligt står på den runda och vassiga Ältasjön. Efter en motorled nås Flaten, som återigen har klippig karaktär. Promenaden till Drevviken är kort genom högrest lövskog. Själva löven återfinns dock mest på marken. Från Drevviken österut följer vattnets väg mot havet. Här rör man sig på gränsen mot Tyresta naturreservat. På Långsjön lämnar man det mesta av bebyggelse för vidare färd över Tyresö-Flaten, Albysjön, Fatburen och kanske de första skärgårdsskären på Kalvfjärden. Vattenföringen mellan och genom sjöarna kan vara stor. I Gammelströmmen och Nyfors ser man ofta övervintrande strömstarar.
(text lånad från Friluftsfrämjandets hemsida, www.friluftsframjandet.se). Boka en skän natt på Vandrarhemmet vid Kavlfjärdens mynning.

Tyresta nationalpark

Här finns den största och finaste urskogen söder om Dalälven, gott om vandringsleder och attraktiva rastplatser. Gammelskogen har en särpräglad skönhet och är en fristad för många ovanliga växt- och djurarter. Du kan uppleva orördhet, tystnad och avskildhet – bara två mil från Stockholms centrum. Kom ut och njut!
Läs mer på www.tyresta.se

Lördagsguidningar i Tyresta
Ett rullande schema växlar mellan fyra olika teman april-oktober kl 11.00-13.00. Pris: 80 kr (barn halva priset)

vandra

Vandra till och ifrån Lilla Tyesö Vandrarhem. Tillsammans med Tyresö Pilgrimscenter kan vi Tipsa om 4 olika pilgrimsleder. Pilgrims-center håller i guaidade turer om du inte vill gå själv. läs mer här

Sörmlandsleden passerar inte långt från vandrarhemmet, du ansluter lätt med markerad led.
Är du inte så styrd så finns det flera fina leder från oss och ut i Tyresta nationalpark.

Önskar du få hjälp från oss, kan du köpa vårt kartpaket, som då ligger klart på kudden vid ankomst.

Cykla Södertörn

Cykla Södertörn Runt är ett förslag på lämpliga cykelvägar runtom på härliga Södertörn! Läs mer på 
Cykelfrämjandets hemsida
Tips:
Cykla från Stockholm via Nacka reservatet til Lilla Tyresö, sov en natt hos oss, cykla vidare via Tyresta Nationalpark till Smådalarö... du fortsätter så långt det passar dig.

fiska

Sportfiske tillhör Tyresös allra största och bredaste fritids- och rekreationssysselsättningar, en aktivitet för ung och gammal.
Kustfisket är fritt - i insjöarna måste du ha fiskekort. 
Du som vill fiska i Tyresövatten,
ta kontakt med Tyresö fiskevårds-förening. Där får du all den information som du behöver. Kontaktuppgifter finns på www.tyresofiske.se

Stockholms guidEbyrå

Paddla, klättra, utforska grottor.. Den gemensamma nämnaren för aktiviteterna är att det är fokus på upplevelse och utbildning i samklang med miljön. Alltså inga motordrivna upplevelser. Med oss får man använda kroppen, vågorna och vinden för att ta sig framåt. På hemsidan finner du en uppsjö av spännande aktiviter.
Stockholms Guidebyrå AB
www.stockholmsguidebyra.se
Telefon: +46 70 670 55 97

Alby Friluftsgård

Alby friluftsgård vid Albysjön är centrum för friluftslivet i Tyresö. Alby är ett naturreservat med stort värde för rekreation med friluftsgård, motionsslingor, friluftsbad, värdefull natur och mycket mera.

Det tar ca 30 minuter att gå från Lilla Tyresö
Läs mer om Albys friluftsliv här

Kajakboden

Det är lätt att starta eller avsluta sin paddling här, det går också bra att beställa sin kajak hit. 
Varför inte hänga med Kajakboden på deras öppna arrangemang?!
Läs med på deras hemsida
Kontakta kajakboden, så hjälper de er!

Kajakboden
www.kajakboden.com
Telefon: 08-742 09 50
E-post: kajak@kajakboden.com
Besöksadress:
Tegvägen vid Gudö Å, Tyresö

turisinformation

Vi försöker att hålla vår turist-informationstavla så uppdaterad som möjligt. Informationen kan variera utifrån vad säsongen har att erbjuda. Tavlan sitter på utsidan om Lakejvillan (receptions-byggnaden) och är tillgänglig året om dygnet om. Bredvid har vi vår anslagstavla där vi annonserar afficher med saker som händer runt i kring oss. Välkomen

bada

Lilla Tyresö omges av flera sjöar och långa kustremsor med många möjligheter till härligt bad för stora och små. Närmst har vi Slotts-parken och Notholmen med brygg och klippbad. Några andra närliggande allmänna badplatser, Trintorp, Fatburen, Alby frilufsbad, Standbadet, Sandholmarna.
Se karta över tyresös badplatser

Det går även bra att bada inomhus på Medly, läs mer här 

Naturguidning i Prins Eugenes fotspår.

Nya tider för våren/sommaren 2018 kommer under våren.
Det går också att söka information på Tyresö Kommuns hemsida.

Telegrafberget

Alla med svaghet för storslagna vyer ska kosta på sig en utflykt till Telegrafberget på Brevikshalvön. Där finns ett utsiktstorn från vilket man vid klart väder kan se ända till Dalarö, Nämdö, Gustavsberg och delar av centrala Stockholm.
Läs mer om Telegrafberget

Åker du bil finns det parkering.
Ta buss 819 från Tyresö Slott till Trintorp. Därefter får du gå.

Klövbergsgrottan

Utforska klövbergesgrottan på Brevikshalvön i Tyresö. Det är Stockholms längsta grotta med en längd på över 300 meter. Grottan är en urbergsgrotta som bildats genom ras från den intilliggande bergväggen
Läs mer om Klövbergets naturreservat

Stockholms Guaidbyrå arrangerar guaidade turer läs mer här
 

135Äpplen

Har du snart trädgården full med äpplen?
Plocka dem oavsett utseende och ta med dem till det lokala musteriet 135Äpplen som ligger bakom Handelsboden på Lilla Tyresö  Vandrarhem., 
Njut av en rolig utflykt till vår trädgård.

Öppettider:
Under äppelsäsongen lördag  söndag aug-okt, maila Hasse & Ines för mer information, e-mail: info@135äpplen.se

För mer information kontakt Hasse eller Ines.
www.135äpplen.se
e-mail: info@135äpplen.se
Följ 135äpplen på facebook och instagram

Midsommar

Boka din midsommarhelgen på
Lilla Tyresö och upplev ett traditionsenligt midsommarfirande i Tyresö Slottspark. Laga en god middag med dina nära och kära, somna med sju sorters blommor under kudden, vakna till fågel-kvitter och avnjut din frukost.
Klicka här för att boka 

Arrangemanget i parken hålla av Söders orgentering tyresö,
 

Tyresö medeltidsdagar

Tyresö medeltidsdagar arrangeras i  maj , beslut om 2020 är ännu inte taget.
Mer information pressenteras här under våren 2020 och då kan du Läsa mer om eventet på Tyresö Kommuns webb.

 

besök skärgården  waxholmsbolaget

En båtluff är ett perfekt sätt att upptäcka Stockholms skärgård. Upplev några dagar bland kobbar och skär och övernatta på något av de många vandrarhem och värdshus som skärgården erbjuder. Läs mer på Waxholmsbolagets webb 
Från Lilla Tyresö kan du ta dig ut i södra skärgården från Trintorps brygga. Titta på kartan
Här finner du tidtabellen

Kaatach i Tyresö

På Kaatach i Tyresö kan barnen leka i lekland eller testa på någon av det spännande barn-aktiviteterna. Ibland gästas Kaatach av Jonas & Kents vackra spindlar och reptiler. 

Vi hjälper gärna till med barnkalas, företagsfest eller företagsevent! 

Läs mer om Kaatach
Energivägen 2B, 135 49 Tyresö
Tel: 08-400 268 80
E-post: info@kaatach.se

Vägbeskrivning Lilla Tyresö

Med buss:
Buss 875 från Gullmarsplan tar dig hela vägen till Tyresö Kyrka. Där kliver du av för att sedan gå mot kyrkan. Ta därefter höger vid skylten L Tyresö (röd brevlåda) och gå över bron och uppför backen. Gullmarsplan ligger söder om Centralen utmed gröna tunnelbanelinjen.

Med bil:
Kör väg 73 söderut från Stockholm. Väg 73 nås från E4:an och Söderledstunneln. Sväng av mot Tyresö, väg 229, och följ skyltarna mot Tyresö. När du kommer till Tyresö följer du skyltarna mot Tyresö Slott, rakt fram genom 5 rondeller. I den sjätte tar du höger mot Tyresö Slott och vandrarhemsskylten. Tag vänster mot slottet, in på Kyrkvägen. Sväng sedan till höger vid skylten L Tyresö. Kör över bron. Lilla Tyresö har ingen egen parkering men en av parkens allmäna parkeringar ligger direkt nedanför vandrarhemmet. Parkeringen ligger till höger efter bron och är avgiftsbelag för alla besökar
Välkomna!

Karta


GPS
WGS84: N 59° 16.2337', E 18° 11.3286'
Decimal: 59.2706, 18.1888

Kontakt

Lilla Tyresö Vandrarhem
Telefon: 08-7700304
e-post: boka@lillatyreso.se

Vi svarar i telefonen och på e-post helgfria vardagar mellan kl. 08.00 och 16.00. Klicka på e-postlänken ovan så får du rätt mailadress..

Besöksadress:
Kyrkvägen 5, 135 60 Tyresö

Postadress:
Box 1218, 135 02 Tyresö